Bjørn Eidsvåg

Til albumoversikt

Far faller 2013

 1. 01 Far Faller
 2. 02 Stadig På Leit
 3. 03 På Rett Kjøl (feat. Kurt Nilsen)
 4. 04 Eg Vil Ikkje Dø
 5. 05 Kvinnen
 6. 06 Så Kom Den Til Oss
 7. 07 Et Langt Adjø
 8. 08 Under Radaren
 9. 09 Chelsea
 10. 10 Gud Med Liten G
 11. 11 Så Godt Me Kan

“I min alder blir man latere og latere. Men hvis du ikke utfordrer deg sjøl, på å høre på nye ting og møte nye ting og face nye ting, blir alt bare repetisjon, og dét er jeg livredd for”, sier Bjørn Eidsvåg.

Ingen topprestasjoner blir til på hvileskjær. Det viser Bjørn Eidsvåg oss med sitt 25. album, Far faller. Like før han fyller 60, klarer nemlig Bjørn Eidsvåg å utfordre sine egne ideer bedre enn noensinne.

Det hele startet med at Bjørn hadde hørt på Ane Bruns siste album og syntes det låt interessant. Han fulgte sporene etter den til Gotland, der den anerkjente, uredde produsenten Tobias Fröberg holder til.

“Jeg ville at Tobias skulle sparke oss litt i balla”, sier Bjørn Eidsvåg, om valget av sin nye produsent.

I løpet av de ukene de tilbragte på 1700-tallsgården, ble den store nordmannen og hans håndplukkede band dyttet rundt av produsenten og laget det som kan høres ut til å bli Eidsvågs beste plate så langt.

Innspillingen var slett ikke bare behagelig. Det var konfrontasjoner med bandet og Bjørn kjente på egen utilstrekkelighet. Men allerede på første singel fra plata, kom belønningen: “På rett kjøl” ble en umiddelbar hit, med sin musikalske lekenhet, en tekst full av universell selvinnsikt, og med Kurt Nilsen som duettpartner.

Tekstene på Far faller handler om tap av idoler og gudstro, om egne svik mot ens nærmeste, om barns lojalitet mot sine foreldre - for å nevne noe. Eidsvågs tekster er med andre ord fortsatt inderlige og universelle. Men denne gang understreker det vakre, varierte og undrende lydbildet dette bedre enn noen gang tidligere i hans artistkarriere.

“Denne plata vil bli lagt merke til. Den er noe annet. Noen kommer til å bli veldig begeistret, andre skuffet, fordi den er for rar. Den er ikke så snill”, sier Bjørn Eidsvåg.